Geplaatst in Reïncarnatie

Ganesha

Dit vond ik erover op Internet. Het blijf fascinerend. En vind het allemaal heel mooi. Ik ben geen misdadigers, criminelen en zwarte magiërs (hoop ik maar Hahahaha) dus dat ik echt niet de reden waarom het me aan trekt. Zal toch wel iets van Hindostaans bloed, of zoiets, in me hebben. Ik ben niet gelovig, in die zin dat ik maar geloof om dat het hoort. Ik geloof zelf in reïncarnatie (heilig) terwijl ik daar niet erg veel van weet. Ik geloof in meer dingen. Te veel om op te noemen. Een ding weet ik zeker, we zijn niet het enige leven wezen in dit heelal. Vraag geen uitleg aan me, want dat weet ik niet en kan ik ook niet. Maar in toeval geloof ik niet. Alles heeft een rede, hoewel jij je soms wel eens afvraag, wat die reden wel zal zijn.

Doe ermee, \wat je wilt. Wat je denkt wat goed is. Als jij je daar goed bij voelt, dan is dat toch uit stekend.

Een bijzonder populaire god is Ganesha. Hij valt enorm op tussen de honderden godengestalten van het Indiase pantheon omdat hij het hoofd heeft van een olifant.

ganeshaVan hem bestaan tientallen vormen. Hij wordt beschouwd als de geestelijke zoon van Shiva, die hem echter niet verwekt zou hebben. Hij is geboren uit de badolie van zijn moeder Parvati als een mooie jongen. Zijn olifantskop kreeg hij pas later.

Toen Shiva na een lange afwezigheid weer thuiskwam, zou Parvati juist overspel aan het plegen zijn. Moe als zij was van de eeuwige escapades van haar man, had zij een keer een eigen initiatief ontwikkeld met alle gevolgen vandien. Ganesha had zij voor de deur op wacht gezet.

Deze had Shiva nog nooit gezien en weigerde hem de toegang. Shiva ontstak in vreselijke woede en sloeg de deurwachter het hoofd af. Pas toen hij vernam dat hij zijn eigen zoon had vermoord, moet hij snel het hoofd van het eerste het beste wezen vinden ter vervanging: dat was dus een olifant. Ganesha is een god die hindernissen wegneemt als hij wordt vereerd. Vereer je hem niet dan kan hij juist hindernissen scheppen.

Ganesha doet alles voor de mensen die hem aanbidden en daarom wordt hij ook vaak door misdadigers, criminelen en zwarte magiërs vereerd. Ganesha wordt in bijna iedere hindoetempel vereerd. Hij rijdt op een rat.

Krishna

krisha beeldjeKnshna wordt meestal afgebeeld als fluitspeler. In hindugeschriften duikt hij op als ondeugend kind, jongeling, soldaat en koning) of in de negende incarnatie, (vijand) Buddha.


Als tiende reïncarnatie wordt Kalkin (een paard en ruiter of man met paardenhoofd) verwacht.
Zijn rijdier is de vogel Garuda (naam Indonesische luchtvaartmaatschappij), zijn vrouw heet Lakshmi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s