Geplaatst in Indianen

Het Keltische Huwelijk: Ook wel Handfasting genoemd.

Het huwelijk is een grote en belangrijke stap in elk mensenleven, omdat je met twee samen het besluit genomen hebt dat je voortaan je leven met elkaar wil delen.

0000366_celtic-wedding 2Het zal immers het verloop van je verdere leven grotendeels bepalen, en ook dat van jouw partner. Dit is een belofte die je bereid bent te maken naar elkaar toe, op de dag van je huwelijk.

Het huwelijk is eigenlijk een “ceremonie” waarin je de geloften voor elkaar bevestigt. En al snel zal je merken dat er een hele waaier aan mogelijkheden bestaat waaruit je kan kiezen, om hier vorm aan te geven. De meest traditionele manier van huwen is uiteraard in de Christelijke Kerk, maar niet iedereen heeft hier een voorkeur voor. Op dat moment gaan mensen dan op zoek naar alternatieven, waarbij de zogenaamde “Handfasting” mogelijk een uitkomst biedt.

Een Handfasting is een Keltisch huwelijk, dat veelal wordt uitgevoerd door een “Druïde” (dit is een Keltische priester).

Voor veel meer informatie zie de website The Native Circle. http://the-native-circle.com/Dru-disme/Het-Keltische-Huwelijk/

http://www.the-native-circle.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s