Geplaatst in Films / DVD / Blu-Ray, King Arthur

Merlin Of The Crystal Cave

Weer

En

Serie

Over

Merlin

Nu ben ik verzot geraakt op alles wat met Merlin heeft te maken.

1002004012387276Dat ik verzot ben op Merlin, komt natuurlijk door de vijf seizoenen TV serie die gemaakt is. Met Merlin en King Arthur in de hoofdrollen. En dan ben ik oh zo blij met mijn beertje (niet alleen daar voor hoor, begrijp me goed).

2 DVD’s en zes afleveringen uit 2012. Nee, dus. Geen twee DVD’s maar slecht 1 DVD. Ze hebben de zes-aflevering van ieder 25 minuten, op 1 DVD gezet. Is dat jammer? Weet ik veel.

Nee, het zal wel niet de bedoeling zijn geweest, maar het verhaal lijkt wel een soort flashback, hoe Merlin, Merlin werd en later bij King Arthur terecht kwam. Of eigenlijk moet ik zeggen, de serie is een soort vervolg op. Meer een voorloper van …….

Het begin dan ook met een flashback in de eerste aflevering.

Dit stond er bij de beschrijving te lezen.

Iedereen kent de magische avonturen van tovenaar Merlin uit de tijd van King Arthur. Deze 2DVD uitgave bevat de zesdelige BBC-serie MERLIN – The Crystal Cave.

Afl1: The Cave:


Nadat Merlin de jonge prins Arthur heeft gebracht tot zijn kroning tot koning keert hij terug naar zijn geboortedorp. Daar begint het verhaal van de Crystal Cave in flashback…

Afl2: The Flight


Als Merlin opgroeit van kind tot tiener nemen zijn toverkrachten toe. Hij voorziet verschrikkelijke gebeurtenissen en probeert te ontsnappen…


Afl3: Ambrosius


Merlin wordt naar Ambrosius gebracht en ontdekt door zijn visioenen wie zijn vader is…

Afl4: The Return


Merlin keert terug naar zijn geboortegrond en merkt dat hij veel vijanden heeft…

Afl5: Reckoning


Met een list probeert Merlin zijn tegenstanders te verslaan…


Afl6: The Raising of the Stones


Als eerbetoon aan hemzelf en alle omgekomenen in de oorlog wil Ambrosius een groot monument bouwen. Merlin belooft Giant’s Dance te bouwen (Stonehenge)…


De Acteurs in deze serie zijn: Sam Hails, Trevor Peacock, Robert Powell & George Winter. Het zijn twee DVD met een 6-tal TV afleveringen erop. In juli 2012 is hij op DVD verschenen.

Het leuke van deze serie is, dat ook Robert Powell er op mee speelt. Niet iedereen zal deze acteur kennen, maar ik leerde hem al in 1975. Hij speelde toen de vader van The Who’s rockopera film Tommy. Hierin, in the Crystal Of The Cave, speelt hij Ambrosius.

Met deze serie begin al een behoorlijke Merlin verzameling te krijgen. Ik ben er dol op.

De BBC kennende maken ze er altijd een fantastisch iets van. Ook deze is weer geweldig. De BBC verdiend langzaam toch wel een Oscar voor de films, series, documentaires enz. die ze gemaakt hebben en in de toekomst nog zullen maken. Je weet zeker dat je goed zit als het een productie is van de BBC.

Deze zal zeker veel en veel vaker opstaan. Prachtig is hij gewoon. Nu hup naar de volgende: Maleficent . Komen we zeker van de week weer op terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s