Geplaatst in Wat me bezig hou

Heilige graal van de gitaren

Gibson

Les Paul

Op dinsdag 9 februari 2016, stond er in de Telegraaf wel een interessant artikel..

002Het ging over Robert van der Ende. Die op marktplaats een Gibson Les Paul gitaar te koop aanbood van maar liefst 225.000 euro’s.

Het is een koopje, grapt Robbert van der Ende in het artikel over de vraagprijs. Hij gaat door: Nee, zonder gekheid, het is echt een bijzonder model en dan zijn dit de prijzen. Ook al heeft Jimi Hendrix of welke andere grootheid het nooit in het bezit gehad.

In 2006 kwam deze Gibson Les Paul in zijn bezit. Hij runt een gitaar winkel, Max Guitar, in Scheveningse haven.

Of die gitaar dat waard is, daar ga ik niet over. Wel weet dat er soms enorme bedragen zijn neer geteld voor gitaren. Van The Who weet ik dat er gitaren verkocht zijn waar je een prachtig mooi huis van zou 003kunnen kopen., De gitaar waar Jimi Hendrix in 1969 op het Woodstock festival optrad is verkocht voor 2 miljoen euro.

Ook de gitaar, waar onder meer de handtekeningen van Ritchie Blackmore en Pete Townshend op stonden, is voor 2.7 miljoen dollar verkocht., De opbrengst ging wel naar de slachtoffers van de Tsunami in Azië.

Maar het is een leuk artikel en voor alle gitaar liefhebbers een genot om te lezen. Ik heb er van genoten van het artikel wat op dinsdag 9 februari 2016 in de Telegraaf stond.

En als je artikel kan downloaden van dit artikel, kun je het uitprinten. Je heb zo mooi een stukje geschiedenis van de Les Paul gitaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s