Geplaatst in Wat me bezig hou

Organisatie Hindoe Media

Door

Bezuinigingen

zijn we ook

OHM

Kwijt

Organisatie Hindoe Media (OHM) was een Nederlandse publieke omroep op Hindostaanse grondslag.

Note Con: Nu heb ik jaren lang op zaterdag morgen (al wachtend op mijn ohm 1hulp) naar de TV uitzending gekeken van het OHM. Tot volle te vredeheid. Ik genoot daar steeds weer opnieuw van. En als hij interessant genoeg was, keek op op zondag middag middag naar de herhaling. En ja hoor, we hebben allemaal last van de vele bezuinigingen. Of dat nu noodzakelijk is of niet. Soms heb ik zoiets van: ja goed, leuk die bezuinigingen, maar moet je dan dat en of dat maar weg bezuinigen. De menigen zullen daar over verdeeld zijn, en verdeeld blijven.

We zijn eens naar Wikipedia gegaan, wat ze daar over schrijven. In mijn optie, veel te weinig. Ik ben wel intussen naar de website geweest. Allerlei uitzendingen zijn daar te herzien. Ik ben nog lang niet zover. Maar dat kom nog wel.

De OHM was een omroep en maakte programma’s zowel voor als over hindoes. Uitgangspunt hierbij was ‘respect voor leven’. Het logo van OHM bevat het Om-teken, dat staat voor de centrale mantra in het hindoeïsme. Per 1 januari 2016 hield de OHM op te bestaan als gevolg van uit het jaar 2012 stammende plannen van het kabinet-Rutte II.

Televisie

De OHM zond haar programma’s voornamelijk uit op Nederland 2. Elke ohm 2week had de OHM een half uur zendtijd waarin diverse programma’s uitgezonden worden. Enkele programma’s waren:

Verschillende uit zendingen hebben diepe indruk op me gemaakt. Zoals een uitzending over Krishna. Op de website van OHM schrijven ze het volgende.

Dit jaar valt de Krishna Janamashtami op zaterdag 5 september.

Op Krishna Janamashtami herdenken de Hindoes de geboortedag van Shri Krishna Bhagvan, de leermeester uit de Bhagvad Gita, die de enige volledige incarnatie van God Vishnu is en op aarde is gekomen om de mensheid de waarheid, de weg en het licht (waarheid, gerechtigheid en kennis) te wijzen. Op deze dag worden in de meeste mandirs in Nederland erediensten gehouden, Shri Krishna wordt bezongen en vaak in toneelvorm uitgebeeld.

En op 21 november maakte ze een uitzending waarin Sai Baba centraal stond. Nu ben ik zelf al sinds 1970 een volgeling van Meher Baba. Veel schreef men er niet over. Wel is de uitzeding te zien.

Satya Sai Baba was een geestelijke leider in India met miljoenen volgelingen over Satya Sai Baba. … Harmen heeft in zijn jonge jaren een werelds bestaan geleid vol zintuigelijk genot: drank, feesten en vrouwen. Maar wanneer hij de Indiase goeroe Sri Sathya Sai Baba ontmoet, verandert zijn leven. ‘Het was vrijheid blijheid, om het maar zo te noemen. Maar toch heb ik altijd het gevoel gehad dat er meer is in het leven’, vertelt Harmen. Wanneer Harmen de Indiase goeroe Satya Sai Baba ontmoet, verandert zijn leven radicaal. Van een leven waarin het najagen van aardse verlangens centraal stond, begint Harmen te verinnerlijken en leert hij zijn ware zelf kennen. ‘Je merkt dat je de wereld om je heen wat terugduwt, het hoeft allemaal niet meer zo nodig’. Satya Sai Baba was een geestelijk leider in India, met miljoenen volgelingen over de hele wereld. Ook in Nederland. Toch is het niet zijn intentie om een nieuwe godsdienst te stichten.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Organisatie_Hindoe_Media

http://www.ohmnet.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s