Geplaatst in TV Series

Merlin In Death in Paradise

Nu heb ik twee favoriete series.

004De ene is “The Adventures Of Merlin” met o.a. Angel Coulby in de rol van Gwen.

Angel Coulby is een Engels actrice. Ze is vooral bekend voor het afbeelden van het personage Guinevere “Gwen” in het BBC-fantasy-serie Merlin. Angel werd geboren en groeide op in het noorden van Londen, daarna verhuisde ze naar Edinburgh om te studeren voor een diploma bij een optreden in het Queen Margaret University.Career Zij is te zien in een aflevering van Scariest plekken op aarde, niet! als een student die een ontmoeting met een spook had. Haar doorbraak kwam in 2001 met haar rol in de Johnny Vaughan voertuig Orrible. Ze werd later gekozen om Gwen, een jonge vrouw die later koningin Guinevere zou worden te spelen, in de BBC One fantasy tv-serie Merlin. In een interview, verklaarde ze, 008 12107036_560196057484826_2939312681469733301_ndat ze geniet van de mogelijkheid om het personage te spelen van Gwen de nederige, dienares, alle de weg naar Koningin Guinevere van Camelot. In die hoedanigheid speelde ze in alle vijf seizoenen, en de meeste van de afleveringen, tot aan de uiteindelijke one. Zij nam de glansrol van de jazz-zangeres Jessie in de BBC Two Stephen Poliakoff vijfdelige 2013 drama serie Dancing on the Edge, naast Chiwetel Ejiofor, John Goodman, Matthew Goode, Anthony Head en Jacqueline Bisset. 30 augustus 1980

Angel Coulby heeft een hele mooie en goede rol de de serie Merlin. Bovendien is zij een lust voor (mijn) oog.

164609_529620423785817_36212938_nEen andere serie die ik graag kijk, is de serie Death In Paradise. Ik heb daar geen DVD’s van, maar kijk die heel graag op de TV. Laat meestal alles wel links staan, als die serie op de BBC komt.

De KRO TV, hier in Nederland, heeft deze ook uit gezonden. Ik hou vooral de eerste vier seizoenen. Daarin wordt de vrouwelijke hoofdrol gespeeld door Sara Martin.

Sara Martins is een Frans-Portugees actrice van Kaapverdische komaf. Ze studeerde aan het Conservatoire national supérieur d’art dramatiek en speelde in vele Franse films, series en in het theater. Ze is vooral bekend image050van haar rol als Detective Sergeant Camille Bordey in vier seizoenen van de Britse detectiveserie Death in Paradise.

Ik vind vooral de eerste paar seizoen van Death In Paradise erg goed. Daar speelt Sara Martins de rol van Camille.

Ze is ook net als Angel Coulby, een lust voor het (mijn) oog, en ze speelt de rol van Camille, uitstekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s