Geplaatst in Indianen

Big Bear (chief cree)

Big Bear ( Big Bear Ofwel, of Mistahimaskwa) (c. 1825 – 17 January,1888) is een Cree chief geboren in de Canadese Northwest. Hij is vooral bekend voor het leiden van het verzet tegen de indiase Prairie Canadese overheid Tijdens detweedehelft van de negentiendeeeuw.

big_artfichier_678245_965140_201206124716508 (1)Het was tijdens deze periode que la Canadese overheid Begon Onderhandelen over een reeks verdragen met Indiaseteruggave van land. Big Bear , een van de onderhandelaars van het Verdrag, weigert te tekenen , verketteren het verdrag als oneerlijk en bevooroordeeld in het voordeel van de Canadese kolonisten.

Hij voerde campagne contrede verschillende verdragen met Indiaanse stammen in het gebied , probeer het proberen om allianties te maken met em: op deze manier, creëren van alle stammen door de Verdragen behoudt zich grenzend aan elkaar , zou men in de aanwezigheid van een Indiase natie in het hart van Canada.

Wanneer de overheid leert dit vlak, hij gelast stevig verwerpt, -zelfs Verdragen laten Indianen te vestigen waar ze willen. ICT versterken netwerk van allianties , Big Bear zal zelfs in verband worden gebracht met zijn oude rivalen, de Blackfoot (Blackfoot) de Chief Crow Foot.

ONDANKS ict inspanningen, het Verdrag wordt ondertekend en, met de uitputting van de buffel, waren de Cree gedecimeerd door hongersnood in minder dan tien jaar. De Canadese steun van de overheid minimaal is.Wanneer Metis Louis Riel en Gabriel Dumont leiden tot de Northwest Rebellion in 1885, Big Bear en zijn krijgersworden zwaar gestraft ONDANKS minimale betrokkenheid. de troepen gestuurd om rekening Batoche sont également gebruikt om te onderdrukken de Cree, Big Bear en Werd Condamné tot drie in de gevangenis jaar. Hij stierf kort after zijn vrijlating.

Big Bear Big Bear (Big Bear Ofwel of Mistahimaskwa) (v 1825 – 17 januari 1888) is een Cree leider geboren in de Canadese Northwest. Hij is vooral bekend voor het leiden van de Prairie Indiase verzet tegen de Canadese regering tijdens de tweede helft van de negentiende eeuw. Het was tijdens deze periode dat de Canadese regering begon te onderhandelen over een reeks verdragen van teruggave van land aan Indianen. Big Bear, een van de onderhandelaars van het Verdrag 6, weigert te ondertekenen, verketteren het verdrag als oneerlijk en vooringenomen ten gunste van de Canadese kolonisten. Hij campagne tegen de verschillende verdragen met Indiase stammen in het gebied, in een poging om allianties te maken met hen op deze manier, alle stammen gecreëerd door verdragen behoudt zich aangrenzend aan elkaar, we zijn in de aanwezigheid een Indiase natie in het hart van Canada. Wanneer de overheid leert dat plan, hij stevig verwerpt, zelfs verdragen laten Indianen om zich te vestigen waar ze willen.

Om haar netwerk van allianties te versterken, zal Big Bear zelfs bundelen hun krachten met zijn oude rivalen, de Blackfoot (Blackfoot) de Chief Crow Foot. Ondanks zijn inspanningen, het Verdrag ondertekend en 6, met uitputting van buffels kudden, de Cree werden gedecimeerd door hongersnood in minder dan tien jaar. De bijstand Canadese overheid is minimaal. Wanneer de Métis Louis Riel en Gabriel Dumont leiden tot de Northwest Rebellion in 1885, zijn Big Bear en zijn krijgers zwaar gestraft, ondanks een minimale betrokkenheid. De troepen gestuurd naar Batoche nemen worden ook gebruikt om de Cree, Big Bear te onderdrukken en werd veroordeeld tot drie jaar in de gevangenis. Hij stierf kort na zijn vrijlating.

http://indians.blog4ever.com/natchez-indian-tribe-history

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s