Geplaatst in Wat me bezig hou

Itterbeck

Daar had ik nog nooit van gehoord.

ik zelfJa, op facebook kom je van alles te weten over jezelf. Mijn woonplaats is ’s Gravenzande en Itterbeck, daar ben ik geboren. Nu ben ik ’s Gravenzande nog nooit geweest en van Itterbeck had ik zelf nog nooit gehoord. Dus dat werd op zoeken.

Dus, dan maar naar Wikipedia. Wat moet je anders.

Itterbeck (Nederlands: Itterbeek) is een plaats in Duitsland, 10 kilometer mijn favoriete plaatsover de Nederlandse grens bij Venebrugge in het landkreis Grafschaft Bentheim in de deelstaat Nedersaksen. Itterbeck ontleent zijn naam aan de beek Itter die door het dorp stroomt. De gemeente telt 1.760 inwonersen werkt samen in de Samtgemeinde Uelsen.

De gemeente bestaat uit de dorpen Itterbeck, Egge, Itterbeckermoor, Kleine Striepe, Balderhaarmoor, Itterbeckerdoose en Ratzel.

De vier belangrijkste straten in Itterbeck zijn de Hauptstraße, de Wilsumer Straße, de Geteloer Straße en de Egger Straße.

itterbeckIn het centrum van het dorp zijn twee autodealers gevestigd, die van Mercedes-Benz en van Volkswagen . Verder zijn er onder andere twee bankkantoren , een supermarkt, tankstation, autowasserette en een cafetaria. Het postkantoor heeft een aantal jaren geleden zijn deuren gesloten. De inwoners zijn hiervoor nu aangewezen op Uelsen, een dorp dat slechts 5 kilometer oostelijker ligt.

Itterbeck wordt frequent door Nederlanders bezocht, vanwege de relatief gunstige prijsverschillen van bepaalde artikelen tussen Nederland en Duitsland, zoals benzine, gedistilleerd en wasmiddelen.

Itterbeck vierde in 2004 zijn 750-jarig bestaan.

Nou ja, of Wikipedia nu betrouwbaar is of niet, ik ga er toch een beetje van uit dat het daar ergens moet zijn. Ach was ik op het Internet er van ziet, is zo slecht nog niet, maar ik ben er nog nooit geweest. Dus als je daar eens komt, denk dan aan mij, want ik wil mijn favoriete plek wel eens in het echt zien. Wie niet, zou ik zeggen.

En ik maar denken dat ik geboren ben in Bergen op Zoom en dat ik toch wel heel erg graag kwam/kom op de Kalmthoutsehei in België. God, als ik Facebook niet had, dan zou ik er allemaal nooit achter komen.

Mijn hele leven ……..

Dat geloof je zelf ………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s