Geplaatst in Indianen

Embera Indianen

Er leven ongeveer 20.000 Embera Indianen in het afgelegen regenwoud van Panama en Colombia.

embera11Op het grensgebied zijn door oorlogen, drugs transporten en guerrilla activiteiten een groot deel van de Embera indianen vertrokken naar Panama. In Urubá (Colombia) bevindt zich nog steeds een vaste populatie Embera indianen.

De Embera indianen waren een van de eerste Zuid Amerikaanse volksstammen die in contact kwamen met de Europeanen. In begin 1500 vestigen de Spanjaarden zich voor het eerst in Zuid-Amerika onder leiding van Pizarro. Deze kolonie mislukte en Pizarro zette zijn tocht voort naar het zuiden en lieten de Embera Indianen met rust. Vele priesters en missionarissen hebben pogingen gedaan om de indianen te bekeren tot het christendom.

emb 705fc77338885554dce87b6d7501905eDe Emberas hebben zich vast gehouden aan hun eigen identiteit. Zij geloven in een god die verantwoordelijk is voor heel de schepping en ervoor zorgt dat het goed gaat met de mensheid. De Embera Indianen kennen echter geen ceremonieën om deze god te eren. Ook zijn zij niet bekend met het concept ‘bidden’, als een Embera iets wil vragen of vertellen richt hij zich tot de hemel en vertelt het zoals hij dat ook zouden doen tegen een ander persoon

De kleding van een Embera man bestaat voornamelijk uit een lendendoek met een korte band van kralen die hun huisje 2367477686_75d7c375dd_bachterste bedekt. Vrouwen lopen meestal met een bloot bovenlichaam en dragen alleen een rok, de paloma.

Note Con:Helaas kan ik de website (of wat dan ook) niet vermelden omdat ik dit toe gestuurd heb gekregen, die het ook niet wist. Maar mijn dank is groot en wil hier beslist geen kwaad mee doen. Alleen er op wijzen dat deze Indianen er ook zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s