Geplaatst in Indianen

Red Cloud (Rode Wolk)

Ze lieten ons vele beloften, meer dan ik kan niet

Vergeet niet, nooit willen zij moeten beslissen dat: ze hadden

Promis om ons land te nemen, en zij hebben genomen.”

red cloud 2Red Cloud (1822-1909), was de leider van de Oglala Lakota, Wie heeft er tijd voor het succesvol de bezetting tegengegaan door het grondgebied Verenigde Staten.

Dat is nu onderdeel van Wyoming, Montana en South Dakota.Tijdens 1860, Red Cloud, om te voorkomen dat de preventie bestreed het Amerikaanse leger opende de Bozeman Trail, qui leidde tot de goudmijnen van Montana door op significante jaar Sioux jachtgebied. Red Cloud in 1866 het commando over een groep van Sioux en Cheyenne Wie Tegenover het project om drie militaire versterkingen ontworpen om de baan open te houden op te bouwen. Gedurende twee jaar Red Cloud en zijn bondgenoten belegerden de sterken.

Tot slot in 1868 de Amerikaanse regering overeengekomen om drie forten te laten vallen. Red Cloud ondertekende het verdrag van Fort Laramie 29 april 1869. De regering van de Verenigde Staten, wederom, Red Cloud misbruikt: Hoewel het verlaten van de Bozeman Trail, het verdrag bevatte een clausule opzetten van de Sioux in een reserve Momenteel ligt in het noorden Dakota.

In 1874 werd George Armstrong Custer mining experts geleid Expeditie jaar in de Black Hills en ontdekte goud daar, zijn veel mensen geveegd om te verkennen.

De Sioux waren zo verraden door de schending van hun heilige heuvels, en Sioux Oorlog van 1875-1876 begon. Red Cloud was het niet eens met de radicale leider, Crazy Horse, doel Niet offeren de Black Hills.

Vanwege ict superioriteit in uitrusting en wapens, het Amerikaanse leger en de Sioux verslagen en gedwongen op reserveringen.

Red Cloud werd verwijderd uit zijn rol als hoofd Oglala na een geschil met een agent van de regering in 1881, en hij bracht de rest van zijn dagen in Pine Ridge, South Dakota,

Red Cloud werd verwijderd uit zijn leidende rol Oglala na een geschil met een agent van de regering in 1881, en hij bracht de rest van zijn dagen in Pine Ridge, South Dakota, waar hij overleed in 1909.

Hij stierf in 1909 op de leeftijd van negentig jaar.

“Ze lieten ons vele beloften, meer dan ik kan mezelf herinneren, maar ze hebben nooit verklaard dat ze hadden beloofd om ons land te nemen, en ze nam het.”

Red Cloud (1822-1909), was de leider van de Oglala Lakota, die voor een tijd de bezetting met succes tegengegaan door de VS van het grondgebied, dat nu deel uitmaakt van Wyoming, Montana en South Dakota.Tijdens 1860, Red Cloud gevochten om te voorkomen dat het Amerikaanse leger opende de Bozeman Trail, die leidde tot de Montana goudmijnen door een grote Sioux jachtgebied. In 1866 nam Rode Wolk bevel van een groep van Sioux en Cheyennes die het project uit het leger, in tegenstelling tot drie versterkingen ontworpen om de baan open te houden op te bouwen. Gedurende twee jaar Red Cloud en zijn bondgenoten belegerden de forten.

Tot slot in 1868 de Amerikaanse regering ingestemd met drie forten te laten vallen. Red Cloud ondertekende het verdrag van Fort Laramie 29 april 1869. De Amerikaanse regering, nogmaals, Red Cloud misbruikte: hoewel hij verliet de Bozeman Trail, het verdrag bevatte een clausule in Sioux installeren van een reservering gelegen in Noord-Dakota.

In 1874 George Armstrong Custer geleid experts mijnen in een expeditie in de Black Hills en vond goud daar;veel mensen zwermden er om te verkennen.

De Sioux werden dus verraden door de schending van hun heilige heuvels, en de 1875-1876 Sioux oorlog begon.Red Cloud was het niet eens met de radicale leider, Crazy Horse, maar niet opofferen de Black Hills.

Door zijn superioriteit in uitrusting en wapens, het Amerikaanse leger en versloeg de Sioux en plaatste de kracht reserve.

http://indians.blog4ever.com/natchez-indian-tribe-history

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s