Geplaatst in Wetenschap

1500 Jaar Oude Bijbel bevestigt dat Jezus niet is gekruisigd – Vatican in Verlegenheid.

inspire logo

Tot groot ongenoegen van het Vaticaan, een ong. 1500-2000 jaar oude bijbel werd gevonden in Turkije, in het Etnografisch Museum van Ankara.

bijbelOntdekt en bewaarde geheim in het jaar 2000, bevat het boek het evangelie van Barnabas – een discipel van Christus – waaruit blijkt dat Jezus niet gekruisigd, noch was hij de zoon van God, maar een profeet. Het boek pleit ook Apostel Paulus “De Bedrieger”. Het boek beweert ook dat Jezus naar de hemel leeft, en dat Judas Iskariot werd gekruisigd in zijn plaats.

Een rapport van de National Turk zegt dat de Bijbel werd in beslag genomen van een bende smokkelaars in een mediterrane-area operatie. Het rapport stelt de bende werd beschuldigd van smokkel antiquiteiten, illegale opgravingen en het bezit van explosieven. De boeken zelf wordt gewaardeerd zo hoog als 40 miljoen Turkse Lira (ong. 28 mil. Dollars). Man, waar is de Thieves Guild, als je ze nodig hebt?

echtheid

Volgens rapporten, experts en religieuze autoriteiten in Tehram aandringen dat het boek is origineel. Het boek zelf is geschreven met gouden letters, op losjes gebonden leder in het Aramees, de taal van Jezus Christus. De tekst houdt een visie vergelijkbaar met de islam, tegenstrijdige leerstellingen van het christendom van het Nieuwe Testament. Jezus voorziet ook in de komst van de profeet Mohammed, die de islam 700 jaar later zou hebben gevonden.

Er wordt aangenomen dat tijdens het Concilie van Nicea, de Katholieke Kerk met de hand geplukt de evangeliën dat de Bijbel te vormen zoals we die vandaag kennen; weglaten van het evangelie van Barnabas (onder vele anderen) in het voordeel van de vier canonieke evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Veel bijbelse teksten zijn begonnen aan de oppervlakte in de tijd, met inbegrip van die van de Dode Zee en de gnostische evangeliën; maar dit boek in het bijzonder, lijkt het Vaticaan zorgen.

De katholieke kerk wil binnen

Wat betekent dit voor christelijk-afgeleide godsdiensten en hun volgelingen? Nogal een krappe plek. Het Vaticaan heeft de Turkse autoriteiten gevraagd om hen te laten de inhoud van het boek binnen de kerk te onderzoeken. Nu dat het boek is gevonden, zullen ze komen om de zij en haar bewijs te accepteren? Zullen ze helemaal ontkennen? Noem het een “moslim leugen”, net als de ‘waarheid’ Magazine, in 2000?

Voor velen is dit boek een baken van hoop, dat de gelovigen al snel beseffen dat het object van hun aanbidding is willekeurig; en dat alle teksten, met name religieuze tekst, is onderworpen aan interpretatie.

http://www.inspireactachieve.com/consciousness/1500-year-old-bible-confirms-that-jesus-was-not-crucified-vatican-in-awe/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s