Geplaatst in interieur

Het denken van me, heeft wel iets nuttigs opgeleverd

Zoals ik op 10 juli j.l. al schreef, mijn prioriteit ligt op dit moment ergens elders.

Inmiddels heeft bepaalde dingen enige vorm gekregen. Sommige dingen ben ik geen stap dichter bij gekomen. Zoals ik aan het uit zoeken ben gegaan naar de afkomst van mijn overgroot opa.

Ik ben ook met mijn interieur bezig geweest.

Nu ben ik daar een tijdje mee bezig geweest. Eerst goed aan het informeren gaan. Oude foto aan het bekijken geweest en meer van dat soort dingen.

Nu heb ik in mijn interieur die ik had, altijd moeite gehad met iets op te schrijven. Ik moest dat al die tijd doen op een papiertje en op een TV gids of zo. Met het gevolg dat ik het eigenlijk niet goed opschreef/netjes schreef. En over eten zullen we het maar niet hebben.

Op een moment had ik, dacht ik, dus ben ik aan de slag gegaan. Nu gaat dat helemaal niet goed meer sinds mijn ongeluk een jaar of 6 geleden. Dus alles moet ik op zijn gemak doen.

Toen dat na een poosje of wat, klaar was, was mijn raam aan de buurt. Ik had eigenlijk geen flauw idee wat en hoe ik het wilde, dus ben ik een week op onderzoek uit gegaan, om wat inspiratie op te doen. Op een moment kwam ik een paar mooie glas gordijnen tegen. Maar als je ze kant en klaar koopt, zul je zien dat ze altijd te lang zijn. Eerst zo op gehangen om te zien hoe het was, mooi zijn, en een weet later op maat geknipt.

Toen was mijn harnas aan de buurt. Altijd als mijn lieve kleinzoon kom was ik doodsbang dat hij die om ver zou lopen met alle gevolgen van dien. Niet voor die harnas, maar voor dat kleine (nou ja 3 ½ jaar) lieve manneke. Wat ik ga niet graag naar het ziekenhuis met hem, omdat opa geen kind vriendelijk huis heeft. En mijn dochter kan ik zoiets helemaal al niet aan doen.

En daarna ging mijn TV ook naar de knoppen. Hij zei gewoon (kon hij maar praten – hahahaha) doe het zelf maar, naar 8 jaar vind ik het welletjes. Dus dat kwam er ook nog even tussen.

Nu ben ik zo dwars dat ik niet van TV hou Kijk wel ontzettend veel naar de vele middeleeuwse DVD’s, dus dan maar zo klein mogelijk. Maar kleintjes zijn eigenlijk helemaal niet meer te koop. Hoe groot ze vandaag de dag zijn weet ik, maar behang hoef je dan weer niet meer te kopen.

Na lang zoeken vond ik er eentje, Deze was dan wel twee centimeter groter als mijn oude, maar dat was de kleinste die ik kom vinden. Toen ik hem aan het installeren was, kwam ik ineens op het idee, om mijn drie schulden aan de rails, en voor mijn gordijnen te hangen.

Ze brachten de TV thuis voor me, natuurlijk tegen betalen. Maar dat was zo duur dat ik dagen lang niet heb kunnen eten. Het kosten me 0,01 euro cent. Dus als je nog een bijdragen wilt storten, graag dan. Ik moet wel om dat bedrag ontzettend lachen zeggen.

Nu het zo’n beetje staat, heb ik wel een hoop loop plek gekregen. Dus is dat ook weer goed toch. Bovendien kan ik nu de laptop op de tafel zetten, zodat het niet meer op schoot hoef. Dat werk wel een stuk makkelijker. Als Anika dat ook vind als ze mij helpt, dan is het toch geweldig. Er zullen de komende dagen nog wel een paar kleine details veranderen. Bepaalde dingen recht zetten of zo. Een kandelaar houder, zoompje maken aan de gordijnen. En meer van dit kleine dingen.

Verder heb ik nog nog een nieuwe bril. Die kosten mij niets omdat de verzekering dat betaalde.

Ja, bij de afkomst van mijn overgoot vader kom ik niet verder. Tot op dit moment. Maar we blijven verder zoeken, en op een dag val dat plaatje ook op zijn plaats en kan ik voor mezelf weer vele vragen weg strepen en tot conclusie komen, zie je wel, ik en men had al die 40, 45 jaar al gelijk. Dus daar kom dat of dat vandaan. Maar dat ik eigenlijk niet verder kom heeft ook te maken met discriminatie (dat gevoel heb ik dan) dus moet het langs een andere weg gebeuren.

Het heeft best kan geduurd deze operatie, maar het ziet er nu heel goed uit. Ja, of dit lang duurt ……. daar zullen we het maar niet over hebben. Ik sta open voor verbeteringen, die ik graag nog zou willen hebben. Voorlopig kunnen we er weer een tijde tegen aan.

En dan heb ik nog een overwinning behaald voor mezelf. Een van de dingen die ik altijd (en dat al sinds 1976 geloof ik) leuk en heerlijk heb gevonden, is op de grond gaan zitten en zo naar de televisie kijken. Ik heb daardoor bewust altijd een kleine TV gehad. Doordat ik mijn interieur heb veranderd, kreeg ik eigenlijk het gevoel dat ik meer ruimte had. Kon ik met mijn benen beter een weg vinden, al U begrijpt wat ik bedoel.

Toen ik in april van 2011 een ongeluk kreeg, kon ik eigenlijk niet meer op de grond zitten. En daar baalde ik enorm van. Het was een liefhebberij van me, wat ik niet meer kon. Soms lukte het me wel, maar dat duurde nooit veel lager dan 5 minuten. Op donderdag 20 juli heb ik weer een poging gewaagd. Doordat ik het gevoel had van meer ruimte, lukte het me voor bijna een uur.

Ik heb daarna wel een prijs moeten betalen. Maar gelukkig was het veel en veel minder dan in het verleden. Dat geeft de burger moed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s